Länkar

tisdag 6 juli 2010

Frågor utan svar

Han blir skjuten. Ett skott, två - någon drar ut honom ur bilen; allt är suddigt och snabbt - bang bang bang: skotten penetrerar hans hjärna och han är död. Hans kropp ligger mot marken, och hat bubblar ut ur mördarens mun. Vet han ens varför han drog i avtryckaren? Om han gjorde, då mördade han antagligen inte i onödan, åtminstone inte i hans huvud - mannen förtjänade vad som väntade. Men om han inte visste, varför allt hat? Hur gick han med på det?

Ett skott avfyras, en ruta krossas, inte nödvändigtvist i kronologisk ordning. Pressen kommer; tidningen trycks: tant Gertrud från innerstaden läser tidningen och fördömer förorterna. Vi alla fördömer förorterna.

Men förorterna är farliga, det vet vi. Utlänningar är våldsamma, så är det väl? Skotten som sköts och rutan som krossades var egentligen inte alls förvrängda av media.

Varför gick han med på det då? Segregation kanske, eller var det kanske aftonbladet som laddade pistolen och gav den till honom? Mannen som sköt fick nyligen 18 års fängelse  för mordet, men hans ledare fick ingenting. 

Jag har alldeles för många frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar