Länkar

lördag 5 juni 2010

Frihet att göra vad en vill

Det är ytterst viktigt, påstår vissa, att kunna ha en dialog angående våran framtid med någon annan; då det viktigaste och enklaste sättet att faktiskt förändra är att prata om förändring.
Det finns ett antal hemsidor som pratar om yttrandefrihet, tidningar som skriver om det och artister som sjunger om det. Jag tänkte därför att det var viktigt, att genom min blogg sprida orden - som på gamla tider - om dessa människor och hemsidor; låt mig säga skrifter med, om det behövs, som kan vara en väldigt intressant källa till folk som är intresserade av det här.

1. Wikileaks

Med hjälp av åtta fulltidsarbetare och nästan tusen människor som jobbar vid tillgänglighet tillgängliga, har den lilla hemsidan sedan 2007 lyckats samla ihop väldigt många kontroversiella läckor. Sidan fokuserar på läckor och spridningar av dokument och information, och kämpar för båda yttrandefrihet och internet - som många anser vara påväg att förändras föralltid. I vilket fall som helst, intressant upplägg, med hemska resultat, som mycket väl har potential för att ändra folks tänkande.
Några läckor som har varit uppe är listor av censurerade hemsidor från ett antal länder, 570,000 stycken sökarmedelanden från elfte september och självklart den ökända videon från Bagdad, som visar amerikanska soldater döda civila genom en luftattack, med diskussioner och radiosnack som talades inne i helikoptern inför attacken.

Känsliga tittare kan varnas:


Wikileaks ©


2. Flashback

Sveriges största forum, med servrar placerade utomlands, hyser plats för oändligt många diskussioner. Även om det är begränsad i en mån, så går det att prata om allt från knarkodling till aktuella brott. Om ni redan inte är medlemmar tar det tre dagar för att aktiveras, vilket är nog med tid för att kolla runt på forumet, och en 18 års gräns för att komma in.
Finns inte mycket mer att säga än att sidan har väldigt intelligenta personer och en hög standard. Allt som krävs för folk som vill tycka vad de vill.

3. Amnesty International

Bra jobb, mänskliga rättigheter och information.

Jag uppdaterar en annan gång med mer information och nyheter

// Huxley







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar